Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Ревю на металотърсач Fisher F44

Posted by vesi 09.03.2018 2 Коментари

Металотърсачът F44 е по-новата версия на Fisher F4. Той е перфектен за начинаещи и леко напреднали в металдетектинга. Някой от основните характеристики на металотърсача са ръчния грунд баланс. Това повишава точността при разпознаването на метали като злато и сребро и дискриминирането на останалите метали.

.

F44 е изключително лек, само 1кг. Щангата може да се разглоби на 3 отделни части, което го прави изключително компактен при транспорт. За да избегнах хлабините, Fisher са добавили уплътнения. Този дизайн го прави много по-стабилен и се практикува и от други производители като White`s при моделите Tresure Master и TreasurePro.

 

Както много други металотърсачи този има подлакътник, за осигуряване на сигурност и стабилност по време на търсене. Както и при модела Gold Bug DP така и тук можете да поставите затягащ колан, това допълнително ще повиши контрола при движение и така металотърсача се превръща в част от вас.

 

Металотърсачът идва с яйцевидна сонда. Тя е с изключителните 350гр. Работната повърхнина на сондата е покрита, това предпазва антената от износване и повреди. Единственото негативно в този дизайн, е че с течеието на времето може да се наслой влага, т.к. покритието не е запечатано.

 

Едно от другите предимства на F44 е захранването. Металотърсачът работи с 2 батерии АА. Те гарантират около 30 часа безпроблемно търсене на съкровища. Отделението за батерии е покрито с добре прилепнало капаче, което предпазва от навлизането на вода по време на дъжд.

Най-характерното и най-големия плюс на металотърсача е дисплея. Той е голям и с фоново осветление, което осигурява безпроблемно търсене при намалена светлина. Има ясно отчетлива скала за дискриминация на металите с 9 отделения. Показва посочената от вас програма за работа. Лесна за разчитане скала за дълбочината на намерения обект. VDI и индикация за нивото на заряда.

 

Други възможности на модела са настройка на чувствителността, регулиране силата на звука, програми за режим на търсенето и гореспоменатия грунд баланс. Както много модели на Garrett, Fisher F44 има Pinpoint mode, това е изключително полезна функция за точното определяне на местоположението на находката.

 

Като цяло тази машина има малко недостатъци. Един от тях са бутоните +/-, те са в непосредствена близост и доста неудобни за натискане с ръкавици. Друг недостатък е позицията на аудио буксата.

 

Важно нещо, което трябва да отчетем за този модел, е израза “It`s waterproof”. Металотърсачът не е потопяем във вода и не е водозащитен, по-скоро може да кажем влагозащитен. Не бихте имали никакви проблеми да го използвате повреме на дъжд или някъде където има пръски вода, но в никакъв случай не го потапайте или използвайте за подводна археология. Ако искате истински водозащитен металотърсач Minelab Excalibur II е вашата машина.

 

Като цяло F44 е един надежден и практичен металотърсач, който с лекота би превърнал една разходка в вълнуващо търсене на съкровища.

 

2 Коментари

Румяна:
01.09.2018, 16:31:05
Отговори

Не видях цената каква е!

Светлозар asenov:
19.12.2019, 06:25:56
Отговори

Дайте цена

Напиши коментар