Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Ревю на металотърсач Garrett GTI 2500

Posted by ivan 10.06.2016 0 Коментари Ревюта на металотърсачи,

Ето какво споделя един наш колега в Англия за Garrett GTI 2500.

“Здравейте, имам Garrett GTI 2500 от три месеца и в началото бях леко разочарован от него, но след като напълно разбрах металдетектора (което ми отне известно време), мога да заявя, че тя е най-добрият, с който съм работил, защото с него знам точно какво засичам под земята.”

 

Ние бяхме силно заинтригувани и решихме да разгледаме и изпитаме подробно детектора. Модела GTI 2500  се предлага в пакетите Supreme, Ultra и Deepseeking Package. Трите комплекта се различават по включените към металотърсача аксесоари и антени. За целите на теста избрахме по-базовия модел Supreme.

 

 

На пръв поглед металотърсача не е от най-красивите и елегантните, но прави впечатление големия графичен диспей, лесните за натискане  бутони и четливия шрифт. Металотърсача има здрав корпус и удобна дръжка, което е от изключителна помощ като се има в предвид тежестта му.

Разглеждайки спецификациите на металотърсача забелязахме, че за цената, на която се предлага той не е претъпкан с излишни опции.

  • LCD графичен Target ID
  • Матрица показваща големината и местоположението на обекта
  • 24 никва на дискриминация
  • Target size data
  • Автоматична опция Pinpoint
  • Автоматичен грунд баланс
  • Индикатор на батерията
  • DSP Microprocessora
  • Опцията за задаване на честотата на търсене.

По време на изпитването металдетектора достигна на дълбочина до около 20 см за предмети, по-малки от монета, до 40 см за предмети с големината на монета и над 50 см за по-големи метални предмети.

Imaging функцията: Изобразяването на големината на предмета чрез графична скала е чудесно. Все пак тази функция изисква известно време за да се свикне с нея. Основно до 20 см, тя работи отлично, но на по-дълбоко не е чак толкова добра. Бърка се, когато предмета не е точно под средата на сондата, но веднъж щом намерите точното разположение на предмета, то функцията ви дава точни резултати. Винаги е добра идея да сканирате предмета два пъти като втория път сте на 90 градуса спрямо предмета и предишното ви местоположение. По този начин уреда може да ви покаже, дали предмета е кръгъл или продълговат като пирон например.

Сонди: Уреда разполага с голямо разнообразие от сонди. Избора на правилната сонда за определено място за търсене е от основно значение за крайния ви успех. Например използвайте голямата Imaging сонда за дълбоко заровени по-големи предмети или по-малките сонди за по-плитко заровени и по-малки предмети. Използвайте DD сонди за мокри пясъци на плажа и за минерализирани почви, също така използвайте уреда с активна настройка Salt Cancelation.

Дискриминация: Аз винаги използва All Metal режима, т.к. той е изключително чувствителен, когато е настроен правилно с прага на звука. Когато откриете предмет, индикатора на дискриминацията отгоре на дисплея ще ви покаже проводимостта на предмета. Също така този индикатор е най-прецизен, когато предмета се намира под средата на сондата. Също така аз настройвам потребителска дискриминация за да премахвам предметите, които нежелая от дадено място, където търся.

Pinpointing: Чудесен е, но е нужно да го включите, когато сондата не е точно над предмета, защото по този начин ще отхвърлите сигнала от предмета.
Справяне с повърхностно замърсен терен: Уреда работи чудесно в замърсени райони. Препоръчително е да се работи на тези места с по-малка сонда, т.к. наличието на много предмети един до друг, могат да направят металдетектора нестабилен.

Лоши черти на уреда (Не са много)

Тежък е, не е много подходящ за по-слаби хора. Няма осветление на бутоните, което означава, че е необходимо малко налучкване в тъмното, когато искаш да намериш подходящия бутон.

Напиши коментар