Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Ревю на металотърсач Garrett ACE 250

Posted by ivan 10.06.2016 0 Коментари Ревюта на металотърсачи,

Металотърсач Garrett Ace 250Металотърсачът  Garrett Ace 250 е един от най-популярните модели на американската марка  Garrett  на пазара. Той е изключително лесен за употреба и подходящ за начинаещи.

 

 

Дизайн, конструкция и начин на експлоатация

Ace 250 има здрав и издръжлив корпус. Снабден е с аергономичен подлакътник за допълнително удобство и стабилност при продължително търсене. Фабрично детектора е снабден с 22,9см-ова елипсовидна антена. Като цяло елипсовидните антени не са така ефективни в дълбочинното търсене като DD бобините, но пък това прави детектора по-евтин и достъпен. Въпреки елипсовидната антена, металотърсача без проблем открива дребни предмети на дълбочина около 25- 30 см.

Ако все пак желаете да имате дълбочинна сонда, за дори по-дълбоко търсене ние ви предлагаме да закупите комплекта Garrett Ace 250 и дълбочинна сонда DD от карма.

 

 

 

target ID Garrett Ace 250

 

В горния край на дисплея има обозначени различните метали. Когато металотърсачът разпознае някой метал се появява малка стрелка, която посочва към съответния символ.

 

 

От дясната страна на екрана има скала  разделена на отделения  показваща приблизителната дълбочина на обекта. Всяко стъпало на скалата се равнява на приблизително 5 см  (2 инча)  под повърхността.

 

 


В лявата част на екрана са показани различните режими на търсене. Когато изберете една категория на метали, металотърсача автоматично игнорира сигнала от всички метали, извън тази група.

Пример: Ако зададете да търсите монети ( изберете “Coin” mode) детектора няма да сигнализира при наличие на желязо или различни отпадъци с метален произход.

 

Garrett Ace 250 е с вградена функция за точно определяне местоположението или така наречената Pinpoint опция.

 

Пример: Движите металотърсача с плавни движения наляво-надясно и отчитате наличие на метал. Натиснете бутона и започнете къси динамични движения около предполагаемото местоположение. Когато се доближавате до точната позиция на обекта металотърсача засилва силата на звука, а ако се отдалечите съответно звука заглъхва.

 

 

Технически характеристики

Тегло 1,3 кг
Дължина на тялото 1,06-1,29м (с опция за регулиране)
Заряд на батерията 30ч ( при работа на слушалки)
Вид на антената концентрична (16,5см х 22,9см )

Дълбочина на търсене

( при търсене на монета)

20см
Звукова индикация 4 тона
Нива на чувствителност 8 нива
Опции

-Графичен Target ID (изобразяване на намерения метал)

-Дискриминация на отделните видове метали

-Pinpoint mode

 

 

 

Като допълнтелна информация прилагаме и една статия относно металотърсача написана в известното списание “Lost Treasure”:

След няколко въздушни теста и такива на полигон, аз се устремих към голям тревист участък от двора на местен колеж за да тествам Garrett ACE 250. Започнах работа в режим на търсене ALL METAL за да проверя как различните типове предмети дават различни сигнали и настроих чувствителността близо до максимума, базирайки се на опитът си от работа с детектори в този ценови клас. Само след няколко крачки установих, че нивото на чувствителност е твърде високо, съдейки по броя фалшиви сигнали и за това я намалих до средно ниво и ACE 250 стана спокоен. Притеснявах се, че намалената чувствителност значително ще намали и способността на детектора да засича дълбоки сигнали; въпреки това, получих няколко доста силни сигнали, които се оказаха монети на дълбочина до над 15 см. Установих, че въпреки с намалена чувствителност, детектора разполага с над средната дълбочина. Прекарах близо 20 часа за 3 седмици и намерих учудващо голям брой монети, имайки предвид, че не бях изобщо близо до познати за мен места. Моите по-добри открития включват 2 Indian Head цента, три сребърни монети, тънък 10 каратов пръстен и няколко цента. Много от тях бяха намерени на впечатляваща дълбочина и наистина бях учуден от производителността на ACE 250.

Една събота след обяд, помолих мой колега да ми помогна с тестовете на металдетектора. Забрах го и отидохме на една поляна, където ученици се упражняваха през летните лагери. Колегата ми избра режим JEWELRY (Бижута) и ниво на чувствителност 6 и започна да търси около района за паркиране. Сигнали не липсваха и Рик прекара доста време – час или два в изваждането на сигналите от земята. Няколко бяха между 10 и 15 см дълбочина и неговите открития включваха и дребни центове и малък сребърен медал в допълнение с останалите монети. Той сподели, че е ужасно лесно да се работи с този металдетектор и беше впечатлен от точността на target ID идентификацията на предмети, индикатора на дълбочината и функцията pinpoint за точно намиране на местоположението на заровения предмет.

Аз взех и двата ACE детектора с мен и отидохме със семейството ми на гости в Пенсилвания и дадох на двете ми деца детекторите да ги пробват в местното начално училище. Мнението на дъщеря ми Лии е описано в ревюто за ACE 150, а това на Пол за ACE 250 тук. Пол беше ненаситен търсач, откакто беше достатъчно голям да може да държи металотърсач в ръцете си и не му бяха нужни инструкции за да започне с търсенето. Той избра режим COINS (Монети) и започна с края на двора на училището. Получавайки няколко фалшиви сигнала, той намали чувствителността до ниво 4 и продължи да търси със значително по-спокоен детектор. Въпреки че разполагахме с ограничено време, Пол успя да намери близо 2 долара в дребни монети като някои от монетите отново бяха на дълбочина около 15 см. Той сподели, че Pinpoint функцията за точно намиране на местоположението на предмета под търсещата бобина е било много лесно и че металотърсача е бил лек и добре балансиран.”

Превод Ив.В.

Напиши коментар